Kuva: Mikko Pylkkö

Suomalaispelaaja nousi ykkösaiheeksi NY Rangersin verkkosivuilla

Kuva: Mikko Pylkkö

Pelaaja, jolla ei ole vielä edes NHL-sopimusta, nousee harvoin maailman suurimman jääkiekkoseuran verkkosivuilla ykkösaiheeksi. Näin kuitenkin kävi joulun alla.

New York Rangers julkaisi Tarmo Reunasesta tekemäni haastattelun pääjuttunaan perjantaina 21. joulukuuta. Puolustaja Reunanen on Rangersin neljännen kierroksen NHL-varaus kahden vuoden takaa. Kuten Liigaa seuraavat tietävät, hän pelaa tällä haavaa Rauman Lukossa.

Haastattelussa Reunanen kertoo näkemyksiä kehittymisestään pelaajana sekä taustastaan TPS:ssä ja kotikaupungissaan Naantalissa. Lopuksi käydään läpi hänen ajatuksiaan NY Rangersista ja mahdollisesta NHL-tulevaisuudesta.

Reunasen matka kohti Liigan kärkitasoa on ollut mutkainen, dramaattinenkin. Nyt seuraakin Reunanen-haastattelusta pieni director’s cut – näitä asioita ei käsitelty Rangersin painoksessa.

Olet kuntoutunut loukkaantumisista ja sairauslomista ilmeisen hyvin?

Onneksi ne ovat nyt mennyttä. Oli todella mahtavaa, kun sain treenata täysillä kaksi viime kesää, erityisesti kesän 2018. Vuonna 2015 kävin kahdessa selkäleikkauksessa. Kesinä 2015 ja 2016 selkä ei sallinut täyttä harjoittelua. Suoraan sanoen silloin jouduin antamaan etumatkaa muille saman ikäluokan pelaajille.

Urasi TPS:ssä katkesi yllättäen, kerro taustat!

Pelasin (kaudella 2017–2018) hyvin ja tein täysillä töitä. Sitten yhtäkkiä rooli pieneni, ja minulle kerrottiin, ettei seurajohdolla ollut tulevaisuudensuunnitelmia varalleni. Arvostan sitä, että minulle kerrottiin asiasta naamasta naamaan. Oli se silti aika yllättävää. Ymmärrän, että jääkiekko on bisnestä. Minun ei tarvitse tietää kaikkea.

– – – – –

Kauden 31 ottelussaan Reunanen, 20, on koonnut pisteet 4+9=13. Hän on tehopisteissä laskettuna Lukon tuotteliain puolustaja.

Jutustelun aikana Reunasesta oli helppo saada fiksu ja määrätietoinen vaikutelma. Ne ovat korvaamattomia luonteenpiirteitä NHL-uran tavoittelussa. Eurooppalaisia pelaajia ei enää katsota kieroon NHL-organisaatioissa; kun vielä Rangers elää vahvaa jälleenrakennuskautta, Tarmo Reunasen mahdollisuudet kasvavat päivä päivältä.

NHL-artikkelit sinun mediaasi helposti, nopeasti, tehokkaasti – tee tarjouspyyntö