sebastian-aho-nhl-jaakiekko-c-pasi-tuominen

Tehottomuus ja hölmöily nakertavat Sebastian Ahoa NHL:ssä

NEWARK, NEW JERSEY (East Side Media) Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen edustama Carolina Hurricanes vaikuttaa NHL:n turhautuneimmalta joukkueelta. Surkeaan tuloskuntoon ajautunut ryhmä hävisi lauantaina matineaottelussa New Jersey Devilsille vieraissa 0-2.

Ottelun jälkeen Hurricanesin pukukopissa turhautuneisuus oli niin vahvaa, että se suorastaan haisi. Äijät paiskoivat pelikamojaan ja marssivat käytävillä kuin myrkyn nielleet. Ketutusta ei lainkaan lieventänyt tosiasia, että Teräväisen tekemä maali hylättiin.

Videotarkastuksen perusteella oikeudenjakajat katsoivat Justin Williamsin häirinneen Devils-maalivahti Mackenzie Blackwoodia. Aho ehti jo muiden Hurricanes-pelaajien tapaan juhlia täysosumaa.

– Mielestäni se oli ihan selvä maali, vaikka en tilannetta täysin nähnytkään, Aho sanoi ottelun jälkeen Prudential Centerin pukukopissa.

– Säännöt ovat sääntöjä. Tuomarit näkivät tilanteen videolta, joten kai he tekivät oikean ratkaisun. Oli meillä kyllä tilanteen jälkeenkin vielä aikaa ja mahdollisuuksia maalintekoon.

Williams oli tilanteesta melkoisen hiilenä.

– Maali hylättiin todella pehmoisin perustein. Olen tuomiosta aivan eri mieltä, ja sillä siisti, Williams tuhahti.


Blackwood, 22, saavutti 37 torjunnalla tuoreen NHL-uransa ensimmäisen nollapelin. Ottelu oli hänelle vasta NHL-uran viides. Kanadalaismaalivahti torjui Ahon ja Teräväisen kaikki neljä laukausta. Lisäksi nelosketjun Janne Kuokkanen pääsi yrittämään kertaalleen.

Aho teki jälleen kerran rajusti töitä ja rakensi peliä, mutta viimeistely oli täyttä tuskaa.

– Oli todella turhauttava peli, apean oloinen Aho myönsi.

– Kaksi läpiajoa ja yksi täysi avopaikka. Paljon maalintekopaikkoja, mutta ei vaan pystytty maalintekoon.


Hurricanes on hävinnyt viidestä viime ottelustaan neljä. Jotta pudotuspeliviiva ei karkaisi liian kauas, suunnan on muututtava tammikuun otteluruuhkassa.

– Tasainen peli, jossa teimme kyllä töitä. Eli sama tarina kerta toisensa jälkeen. Maalinteon pitää parantua, nollalla maalilla ei voiteta ikinä. Viimeistelystä on kaikki kiinni.

– Alivoimapelimme on ollut hyvää, ylivoimapeli ei. Kestää yli minuutin ennen kuin saamme ylivoimalla pelin vastustajan päätyyn. Ja sitten, jos kuvio alkaa toimia, teemme taas jotakin tyhmää, Aho päivitteli.

Aho (39 pistettä) ja Teräväinen (29 pistettä) ovat ainoat Hurricanesin pelaajat, jotka ovat päässeet tällä kaudella yli 20 pinnaan. Ennen vuoden vaihtumista joukkue pelaa vielä kotonaan Philadelphia Flyersiä vastaan. Tammikuussa Hurricanes tahkoaa peräti 12 kamppailua.

NHL-artikkelit sinun mediaasi helposti, nopeasti, tehokkaasti – tee tarjouspyyntö