NY Rangersille NHL-selkäsauna kotona – Kaapo Kakko joukkueen paras

Kaapo Kakon edustama New York Rangers hävisi maanantaina Ottawa Senatorsille kotonaan 2-6. Luvut olivat rumat, mutta Kakko esiintyi joukkueensa parhaana pelaajana.

Maanantaina Kakolle tuli NHL-uran ensimmäinen kahden pisteen ilta (1+1). Seuraavassa viisi pointtia suomalaisen suorituksesta.

Maali: NHL-uran kolmas täysosuma syntyi kauniilla tekniikalla Adam Foxin mainiosta syötöstä. Kakko on tehnyt maalin kahdessa perättäisessä kotiottelussa.

Syöttö: Vaikka välillä on sujunut kehnosti, Kakko on saanut jatkuvasti vastuuta ylivoimapelissä. Ottawaa vastaan Kaapo kirjautti syöttöpisteen Artemi Panarinin tekemään yv-osumaan.


Valmentaja David Quinn
kehui suomalaishyökkääjää. ”Hyvä nähdä hänen pelaavan korkeammalla itseluottamuksella. Hän taisi olla ainoa pelaajamme, jolla oli hyvä ilta.”

Ketju: Kakko aloitti kolmosketjussa Brett Howdenin ja Brendan Lemieux’n kanssa. Pelin kuljettua turkulaishyökkääjä sai arvokkaita ykkösketjun minuutteja toisen erän lopulla ja kolmannessa erässä.

Ylivoimapeli: Kaapo on jo jonkin aikaa pelannut ykkösylivoimassa oikeanpuoleista half wall -paikkaa. Hän on hakenut ahnaasti laukaisupaikkoja, mutta kentälliskaverit eivät ole niitä oikein pystyneet hänelle luomaan.


Kakolla on 12 ottelun jälkeen pisteet 3+2. Rangers jatkaa kotona: keskiviikkona vieraaksi tulee Valtteri Filppulan edustama Detroit Red Wings.

Pasi Tuominen, New York
Twitter