NHL-hattutempun tehnyt Mikko Rantanen jaksoi muistaa Suomen nuoria – ”Nuorten MM itselle suurin voitto”

NEWARK, NEW JERSEY (East Side Media) Mikko Rantanen oli täysin pitelemätön lauantaina. Colorado Avalanchen hyökkääjä iski uransa toisen NHL-hattutempun 5-2-vierasvoitossa New Jersey Devilsistä.

Rantanen avasi ottelun kolmosketjussa. Kun Avalanchen valmennus alkoi tiivistää kokoonpanoa ottelun edettyä tasaisena, suomalaisen paikka löytyi jälleen kerran huippukeskushyökkääjä Nathan MacKinnonin rinnalta. Seuraukset saattoi lukea pian tulostaululta.


Ottelun jälkeen Prudential Centerin kopissa Nousiaisten mies kertoi tunnelmistaan, joukkueen edistymisestä, huippupuolustaja Cale Makarista sekä tietysti Suomesta ja nuorten MM-kisoista…

Pasi Tuominen: Lätkä on tietenkin joukkuepeli, mutta aina hattutemppu mukavalta tuntuu?

Mikko Rantanen: Hyvä fiilis kyllä. Itsellänikin on ollut vähän vaikeampaa viime pelit, mutta nyt pomppi. On ollut paikkoja, mutta ei ole mennyt millään sisään. Totta kai se on kiva saada tämmöinen ilta. Voitetaan, ja itselle kolme maalia.

Ollaan paljon pelattu (MacKinnonin kanssa) yhdessä, ja hyvät on kemiat.

Vähän heikomman jakson jälkeen nyt on tullut kaksi voittoa perättäin. Mitä joukkue on tehnyt paremmin?

Hyvä effortti joukkueelta tosiaan. Vähän vaikeampaa on ollut viime aikoina, mutta nyt pari peliä ollaan pelattu tosi hyvin. Oikeaan suuntaan mennään. Pelataan kovempaa, ja ollaan koko ajan lähempänä toisiamme. Viisi äijää koko ajan nipussa puolustusalueella, ja sama homma hyökkäysalueella. Sillä tavalla pelaamme parhaiten.

Pelaaminen on nyt nopeaa, ja kaikki tukevat toisiaan. Muutaman pelin ajan oltiin vähän liian löysiä. Nyt takana on 120 solidia minuuttia. Vieraskiertueella on tietenkin vielä kaksi kovaa matsia (New York Islanders ja New York Rangers) jäljellä.

Cale Makar pelaa loistavaa tulokaskautta. Miten arvioit häntä pelaajana?

Todella hyvä pelaaja, niin kuin kaikki tietävät. Huippuluistelija. Varmaan yksi parhaista puolustajista, mitä tulee liikkuvuuteen ja räjähtävyyteen. Lähtee mahtavasti liikkeelle paikaltaan.

Tulokkaana pelaaminen ei ole koskaan helppoa, mutta omissakin hän puolustaa tosi hyvin. Hän pystyy kuljettamaan kiekon pois omista vaikka yksin. Se on iso apu. Sitten kun ovat vielä hyökkäystaidot, niin kyllä siinä on aika hyvä pakkaus.


Nuorten MM-kisojen välierissä Kanada murskasi Suomen. Näitkö pelin? Miten korkealle nostat mestaruuden voittamisen (2016) omalla urallasi?

Näin kyllä osan ottelusta. Se on joskus semmoista. Kanadalla on kyllä aika hyvä nippu. Toivottavasti sitten pronssipelissä tulee voitto, niin ei tarvitse kuunnella ruotsalaisten kuittailua siitä…

Itselle nuorten maailmanmestaruus on varmaan suurin voitto joukkueena. Ammattilaisurallahan en ole vielä mitään voittanut. Junnukisat ovat muutenkin aina huikeat. Niissä on kiva pelata ja aina on hyvä meininki!

Loukkaantumisen takia Mikko Rantanen missasi toistakymmentä ottelua aiemmin kuluvalla kaudella. Nyt hänellä on koossa 26 ottelusta tehopisteet 15+16=31 eli kirkkaasti enemmän kuin piste ottelua kohden.

PASI TUOMINEN Newark, New Jersey
Twitter