Jesse Puljujärvi palasi NHL:ään, Mikko Rantaselle pettymys

Jääkiekon NHL-kausi 2020–2021 on käynnistynyt. Suomen aikaa varhain torstaina pelattiin viisi ottelua.

NHL-hyökkääjä Mikko Rantanen myönsi avoimesti, ettei hänen joukkueensa Colorado Avalanche ollut riittävän valmis kausiavaukseen.

Colorado hävisi kotihallissaan St Louis Bluesille. NHL:n kärkeen povattujen joukkueiden välinen mittelö päättyi maalein 4-1.

– Ensimmäisessä erässä ei jalka oikein liikkunut, ja hävisimme kaksinkamppailuja liikaa. Jalat alkoivat löytyä myöhemmin, mutta pientä velttoutta oli vielä toisessa ja kolmannessa erässäkin, Rantanen sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Harjoitusleiri oli lyhyt, ja tämä oli avausottelu. Mutta kyllä pitää olla otteluun valmiimpi. St Louis on kova joukkue, joka taklaa lujaa, joten sellaiseen pitää löytyä vastaus.

Koska runkosarjakausi on lyhyt ja divisioona kovatasoinen, turhiin tappioihin ei ole varaa. Colorado jatkaa toisella kotiottelulla Bluesia vastaan.

– Jokainen kyllä tuntee joukkueen taktiikan, ei se siitä ole kiinni. Onkin jokaisen omalla vastuulla valmistautua pelaamaan täysillä. Nyt täytyy vain vilkaista peiliin ja yrittää parantaa jokaisella osa-alueella, niittasi Rantanen.

Jesse Puljujärvi palasi NHL:ään

Jesse Puljujärven “uusdebyytti” jääkiekon NHL:ssä sujui tappiollisesti ja ilman tehopisteitä.

Puljujärven edustama Edmonton Oilers hävisi NHL-kauden avauskierroksella Vancouver Canucksille maalein 3-5. Ottelu pelattiin Oilersin kotihallissa.

Kamppailuun Puljujärvi lähti odotetusti Kyle Turrisin ketjussa. Kolmantena lenkkinä luisteli Josh Archibald. ”Pulju” sai jääaikaa 13.13. Ylivoimapelivastuuta tuli runsaan minuutin verran.

Vuonna 2016 NHL:ssä aloittanut Puljujärvi on nyt toisella komennuksellaan Oilersissa. Välillä hän pelasi runsaan kauden kotimaista Liigaa Oulun Kärppien joukkueessa.

Vancouverin puolustuksessa Olli Juolevi teki NHL-runkosarjadebyyttinsä. Hänellä oli entuudestaan yksi Stanley Cupin pudotuspeliottelu. Juoleville peliaikaa kertyi nyt 10.16.

Edmonton Oilersin maalivahti Mikko Koskinen kärsi tappion kausiavauksessaan, mutta valmentaja Dave Tippett ei sysännyt tulosta torjujan harteille.

– Hän teki muutaman hyvän torjunnan. Mutta jos omiin menee viisi kiekkoa, koko joukkueen on otettava siitä vastuu, Tippett jyrisi lehdistötilaisuudessa.

– Peliä luettiin huonosti, ja kiekollinen peli oli huonoa. Sellainen luo vastustajalle huippuluokan maalintekopaikkoja. Ja kun niitä antaa tarpeeksi, vastustaja käyttää ne hyväksi. Ylivoimapelissäkään emme olleet ehkä riittävän vaarallisia, Tippett arvioi.

Steven Stamkos tulee taas

Yksi NHL-kauden 2020-2021 mielenkiintoisimmista aiheista on supertähti Steven Stamkosin paluu.

Tampa Bay Lightningin hyökkääjä Stamkos on kärsinyt kohtuuttomasti loukkaantumisista, ja viime kauden Stanley Cup -juhlassakin hän jäi sivurooliin. Nyt mies kertoo olevansa kunnossa.

– Pitkään aikaan fiilis ei ole ollut näin hyvä. Nyt täytyy vain keskittyä saamaan kaikki voimat takaisin, enhän ole paljon pelannut jääkiekkoa viime aikoina, Stamkos sanoi lehdistötilaisuudessa.

NHL:n avauskierroksella Tampa Bay rökitti Chicago Blackhawksin 5-1, ja Stamkos latoi tehot 1+2.

– Harjoitusleirillä ei ole yleensä vielä niin paljon intensiteettiä, mutta kun kiekko putoaa jäähän NHL-ottelussa, adrenaliini lähtee virtaamaan. Enimmäkseen pelasimme hyvin. Saimme positiivisen alun kaudelle. Vielä kun saataisiin fanit katsomoon, huokaili Stamkos.

Ottelun alla Tampa Bayn hallin kattoon nostettiin viiri seurahistorian toisen Stanley Cup -mestaruuden kunniaksi.

Klassikkojoukkueiden kohtaamisessa Toronto Maple Leafs voitti Montreal Canadiensin jatkoajalla 5-4. Jatkoaikamaalista vastasi Morgan Rielly. Canadiensin suomalaiskolmikko (Jesperi Kotkaniemi, Joel Armia, Artturi Lehkonen) jäi pisteittä.

Philadelphia Flyers puolestaan murjoi kotonaan Pittsburgh Penguinsin 6-3.

PASI TUOMINEN
seuraa Twitterissä

Jääkiekon NHL 2020-2021, avauskierros 13.1.2021

Philadelphia-Pittsburgh 6-3
Toronto-Montreal 5-4, jatkoajan jälkeen
Tampa Bay – Chicago 5-1
Edmonton-Vancouver 3-5
Colorado – St Louis 1-4