Eetu Luostarinen: ensimmäinen NHL-maali oli heti voitto-osuma

Jääkiekon NHL:ssä sunnuntain suomalaishahmo oli Eetu Luostarinen. Hän teki ensimmäisen NHL-maalinsa.

Luostarisen edustama Florida Panthers voitti Chicago Blackhawksin maalein 5-2 varhain maanantaina Suomen aikaa. Luostarinen viimeisteli voittomaalin ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön.

Suomalaishyökkääjän avausosuma syntyi kolmannessa erässä kauniilla laukauksella Carter Verhaeghen hyvästä syötöstä. Syöttöpisteensä Luostarinen, 22, oli saanut avauserässä Keith Yandlen tekemään maaliin.

Luostarinen on luonnollisesti hyvillään ensimmäisestä NHL-maalistaan. Hän kiitteli, että hyvälle vireelle luotiin pohja Suomessa.

– Ennen NHL-harjoitusleiriä sain jääaikaa Suomessa, ja se oli todella iso juttu, Luostarinen sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Nyt sama meno jatkuu täällä. Tänään olimme valmiita heti alusta alkaen, ja saatiin todella tärkeä voitto, suomalaishyökkääjä lisäsi.

Luostarinen ehti pelata KalPassa Liigaa 17 ottelun verran. Tehopisteitä kertyi 15 (5+10). NHL:ää hän on aiemmin pelannut Carolina Hurricanesissa. Hän siirtyi Floridaan täksi kaudeksi.

Panthersin ykköstähti Aleksander Barkov sai ottelussa syöttöpisteen. Markus Nutivaara ja Juho Lammikko eivät olleet kokoonpanossa.

Sunnuntain matineaottelussa Pittsburgh Penguins voitti kotonaan Washington Capitalsin maalein 4-3. Ratkaisu syntyi voittomaalikilpailussa.

PASI TUOMINEN