Taylor Hall siirtyi Buffalo Sabresiin, NHL-huippuketju syntyi välittömästi

Jääkiekon NHL-kauden 2020-2021 parhaisiin ketjuihin lukeutuu Buffalo Sabresin ykkönen Taylor Hall – Jack Eichel – Sam Reinhart.

Kaikki tuntevat Hallin, Eichelin ja Reinhartin potentiaalin pelaajina, mutta suurempana yllätyksenä tuli, että heidän keskinäinen kemiansa syntyi Sabresissa välittömästi. Neljän ensimmäisen ottelun jälkeen kolmikolla on yhteensä jo 15 tehopistettä.


Kanadalainen Taylor Hall kuului kuumimpiin siirtonimiin kausien välisenä aikana. Nyt peli sujuu uudessa seurassa ja tutun kaverin rinnalla.

– Joitain vuosia sitten pelasin Samin kanssa nuorten MM-kisoissa, joten tiedän, millainen pelaaja hän on, Hall rupatteli tiistaina.

– Hänen liikkeitään on helppo lukea. Hän on ennakoitava pelaaja, hyvässä mielessä. Kun tarvitaan kaksinkamppailuvoimaa, hän on paikalla. Hän osaa myös hakeutua hyvin maalintekopaikkoihin.


Kun kolme taitopelaajaa on roolitettuina samaan ketjuun, sopii odottaa näyttäviä sommitelmia ja hengästyttäviä unelmamaaleja? Ei välttämättä.

– Ennemminkin meidän ketjumme tyyli on vain pyrkiä pitämään kiekkoa hyökkäysalueella mahdollisimman paljon. Ajamme yli hyökkäyssinisen ja sitten yritämme pitää kiekkoa hallussa nopeutta ja kaksinkamppailuvoimaa hyödyntämällä, Hall selvitti.

Ylivoimapelissä Hallilla on uusi rooli. Tavallisesti hänet on nähty pelintekijän roolissa siniviivalla tai lähellä laitoja, mutta nyt hän ahkeroi ylivoimamuodostelman keskustassa.

– Homma alkaa toimia, vaikken ole oikeastaan pelannut vastaavassa roolissa. Yritän ajatella, mitä itse haluaisin keskusmieheltä. Onhan sille paikalle saatava kiekkoa, kun halutaan hyviä laukauksia ja maaleja, järkeili Hall.


Taylor Hallin, 29, NHL-ura on ollut värikäs. Vuonna 2010 Edmonton Oilers varasi hänet koko draftin ykkösenä. Oilers-ura ei ollut hohdokas, ja palkkakattopaineet pakottivat seuran kauppaamaan Hallin New Jersey Devilsiin vuonna 2016.

Vaikka Devils ei ole taistellut NHL:n kärkitiloista vuosiin, Hallilla kulki. Toisella kaudellaan hän takoi 93 pistettä ja pokkasi kauden päätteeksi himoitun Hart Trophyn, NHL:n arvokkaimman pelaajan palkinnon.

Viime kaudella Hall kävi Arizona Coyotesissa. Syksyllä hän teki Buffalo Sabresin kanssa kahdeksan miljoonan dollarin arvoisen ja vuoden mittaisen sopimuksen vapaana agenttina.

Ketjukaveri Jack Eichel olisi hyvin voinut olla ykkösvaraus hänkin. Vuoden 2015 varauskatraassa sattui kuitenkin olemaan muuan Connor McDavid, joka meni ykkösenä Oilersille. Eichel sai varausnumeron kaksi.


Vuotta aiemmin Sam Reinhart oli ollut NHL Draftin kakkosvaraus. Tuolloin ykkösvaraukseksi nousi Aaron Ekblad, Florida Panthers.

NHL: Buffalo Sabresin suomalaiset

Buffalo Sabresin puolustuksesta löytyy suomalaislaatua NHL-kaudella 2020-2021. Rasmus Ristolainen on kantanut Sabresin värejä jo vuodesta 2013. Henri Jokiharju tuli Chicago Blackhawksista vajaat kaksi vuotta sitten.

Viime kaudella juttelin kaksikon kanssa Madison Square Gardenissa. Jokiharju oli hyvällä tuulella, vaikka New York Rangersilta oli juuri tullut pataan.

– Positiiviset fiilikset. Olen päässyt hyvin pelaamaan Buffalossa. Parempi itse asiassa olla täällä, tykkään tästä organisaatiosta. Ja ihan kiva, että on toinen suomalainenkin joukkueessa, Jokiharju jutteli.


Ristolaisen nimi on kiertänyt siirtospekulaatioissa paljon ja pitkään. Ralph Kruegerin tultua päävalmentajaksi Ristolainen alkoi viihtyä Sabresissa paremmin, mutta kyllä ”Risto” siirtopuheissa pysyy.

– Minun päätäntävaltaani ei kuulu, kuka liikkuu ja mihin. En mieti seuranvaihtoa, koska sen eteen en pysty mitään tekemään. Tänään ollaan täällä, huomenna ei tiedä, missä, Ristolainen pyöritteli.

PASI TUOMINEN