NHL: Mikko Koskinen ykköstähti, Kaapo Kähköselle taisteluvoitto, Jesse Puljujärvi avasi pistesaldon

Suomalaiset maalivahdit Kaapo Kähkönen ja Mikko Koskinen torjuivat voittojen arvoisesti keskiviikon NHL-kierroksella.

Edmonton Oilersin Mikko Koskinen torjui 25 kertaa Oilersin 3-1-vierasvoitossa Toronto Maple Leafsista. Koskinen valittiin ottelun ykköstähdeksi.

Joukkuetoveri Jesse Puljujärvi sai kauden pistetilinsä auki (0+1). Toronton puolustaja Mikko Lehtonen pelasi toisen NHL-ottelunsa ja sai jääaikaa 8.34.


Kähkönen loisti viime kaudella AHL:ssä, ja nyt jälkeä alkaa syntyä NHL-otteluissakin. Hänen edustamansa Minnesota Wild voitti vieraissa Anaheim Ducksin maalein 3-2. Kähkönen torjui 22 kertaa.

NHL:stä Kähkösellä on nyt kuusi ottelua (viisi viime kaudelta). Otteluistaan hän on voittanut neljä. Kähkönen näytti tyytyväistä naamaa voitto-ottelun jälkeen.

– Jokaisella kaudella ensimmäinen ottelu on aina vähän puurtamista, mutta täytyy vain taistella. Voittaminen on tietysti aina mukavaa. Kaverit tekivät hyvää työtä varsinkin lopussa. Vastustajan laukauksia blokattiin, ja minulla oli työ helpompaa, Kähkönen sanoi lehdistötilaisuudessa.


Päävalmentaja jakoi suomalaistorjujalle kunnon kehut.

– Hienoa pelaamista. Hän taisteli takapuoli ruvella. Ensimmäinen maali vähän pomppasi, mutta muuten hän pelasi upeasti, valmentaja Dean Evason sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Joukkueen osalta toiseen erään olen tyytymätön. Ryhmä säilytti kuitenkin positiivisuutensa, ja pakka pysyi kasassa. Onneksi saimme sitten kolmannessa erässä voittomaalin, kertasi Evason.

Jesperi Kotkaniemi myönsi harha-askeleen

Montreal Canadiensin NHL-hyökkääjä Jesperi Kotkaniemi esiintyi vahvasti keskiviikkona, mutta harmitteli ottamaansa rangaistusta.

Toisessa erässä Vancouver Canucksia vastaan Kotkaniemi sai kahden minuutin käytösrangaistuksen. Seuranneessa ylivoimapelissä Canucks siirtyi 3-2-johtoon. Kotijoukkue Vancouver voitti lopulta maalein 6-5 voittomaalikilpailun jälkeen.

– Se oli minulta tyhmä teko, ja se ehkä maksoi meille voiton. Täytyy vain yrittää oppia tästäkin, Kotkaniemi sanoi lehdistötilaisuudessa.


Tällä kaudella Kotkaniemi (1+1) johtaa Canadiensin kolmosketjua, jossa hyökkäävät myös Joel Armia ja keskiviikkona hattutempun tehtaillut Tyler Toffoli.

– Aina kestää jonkin aikaa ennen kuin peli alkaa luistaa uudessa ketjukoostumuksessa. Ketjumme parantaa pikkuhiljaa, Kotkaniemi mietti.

Neljän kamppailun jälkeen Montrealilla on kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Seuraavaksi vastaan tulee jälleen Vancouver.

Aleksander Ovetshkin joutui koronaviruslistalle

Koronavirustilanne käy vakavammaksi jääkiekon NHL:ssä. Liigaorganisaatio ryhtyi toimiin ja sakotti Washington Capitalsia väärinkäytöksistä.

Keskiviikkona NHL tiedotti langettaneensa Capitalsille 100 000 dollarin suuruiset sakot.


– Sakot tulevat pelaajien rikottua liigan covid-19-protokollaa. Joukkueen jäsenten välillä on ollut sosiaalisia lähikontakteja, eikä kasvosuojuksia ole käytetty, NHL perusteli tiedotteessaan.

NHL:n koronaviruslistalle joutui neljä Capsin pelaajaa, kärkinimenä supertähti Aleksander Ovetshkin. Muutkin olivat venäläispelaajia: Jevgeni Kuznetsov, Dimitri Orlov ja Ilja Samsonov. Listalla olevat pelaajat eivät saa osallistua harjoituksiin ja otteluihin.

Suomalaisista koronaviruslistalla ovat Mikko Koivu, Teuvo Teräväinen, Mikael Granlund ja Juho Lammikko. NHL-otteluita on jo jouduttu lykkäämään koronavirustartuntojen vuoksi. Kausi alkoi viime viikon keskiviikkona.

PASI TUOMINEN