Jesse Puljujärvi keräsi mainesanat NHL-ykkösketjussa – Mikko Rantanen maalipörssin kärkeen

Edmonton Oilersin NHL-hyökkääjä Jesse Puljujärvi parantaa päivä päivältä – sekä kaukalossa että sen ulkopuolella.

Sunnuntaina Puljujärvi pääsi Oilersin ykkösketjuun megatähti Connor McDavidin rinnalle. Oilers kampesi 4-3-vierasvoiton Winnipeg Jetsistä Suomen aikaa varhain maanantaina.

Lehdistötilaisuudessa ”Pulju” pääsi esittelemään kohentunutta englannin kielen taitoaan.

– Englantini on paljon parempaa kuin silloin kolme, neljä vuotta sitten. Se on auttanut paljon, Puljujärvi jutteli.


McDavid on monen mielestä maailman paras hyökkääjä. Puljujärvi pelaa hänen vierellään nöyrästi mutta määrätietoisesti.

– Yritän tukea häntä ja yritän pelata itseni vapaaksi, kun hänellä on kiekko. Yritän luistella vielä rajummin kuin hän.

– Kapeassa kaukalossa ei ole paljon tilaa, joten tässä ketjussa on jonkun mentävä maalille. Yritän olla maalin edessä vahva ja päästä irtokiekkoihin. Pelityyli on vähän erilainen, mutta kun kokemusta tulee, täytyy pystyä muuttamaan pelaamistaan.

Puljujärvi aloitti NHL:ssä syksyllä 2016, mutta ensimmäinen kolmen vuoden rupeama oli pettymys AHL-komennuksineen. Pelattuaan runsaan kauden Liigaa Oulun Kärppien väreissä hyökkääjä on valmiimpi.

– Hienoa on saada pelata loistavien pelaajien kanssa ykkösketjussa. Yritän tehdä rajusti töitä ja auttaa joukkuetta. Tämä on maailman paras liiga, joten itsekin täytyy kehittyä joka vuosi. Suomessa pelaaminen auttoi paljon, kertoi Puljujärvi.


Jets-ottelussa Puljujärvi sai yhden syöttöpisteen. Voittomaalin Leon Draisaitl teki kamppailun viimeisellä sekunnilla.

”Puljujärvi on fantastinen”

Jesse Puljujärven uusi NHL-tuleminen on merkittävä puheenaihe Suomessa, mutta myös Edmonton Oilersin kotimaassa Kanadassa.

Jamie McLennan, kanadalaismedia TSN:n asiantuntija ja entinen NHL-maalivahti, lausui ”Puljusta” mojovat mainesanat Jets-kamppailun jälkeen.

– Paluunsa jälkeen hän on ollut fantastinen. Hän käyttää nopeuttaan, kokoaan ja kovaa laukaustaan hyvin. Hän ei pettänyt saatuaan mahdollisuuden ykkösketjussa. Hän sai melskettä aikaan niin keskijäällä kuin maalinedustalla, McLennan arvioi TSN:n lähetyksessä.


– Ykkösketjussa (Puljujärven syrjäyttämä) Zach Kassian ei pelannut hyvin, joten nyt ketju on paljon tasapainoisempi, huomautti McLennan.

Mikko Rantanen NHL-maalipörssin kärjessä

Colorado Avalanchen hyökkääjä Mikko Rantanen keikkuu NHL:n maalipörssin kärjessä.

Rantanen viimeisteli sunnuntaina kauden viidennen osumansa. Avalanche hävisi vieraissa Anaheim Ducksille maalein 1-3.

– Karvaaminen on yksi vahvuuksistamme. Teimme hyvää työtä ja aiheutimme vastustajalle kiekonmenetyksen. He vartioivat huonosti, ja pääsin ihan yksin tekemään maalin, Rantanen kertasi osumaansa.


NHL:ssä viiteen maalin ovat yltäneet myös Travis Konecny, Bo Horvat ja Tyler Toffoli. Henkilökohtainen menestys ei Rantasta juuri lämmitä.

– Turhauttava tulos, koska pelasimme varsin hyvin ja saimme maalintekopaikkoja aikaiseksi. Kunnia kuuluu maalivahdille (Anaheimin John Gibson), mutta meidän olisi pitänyt saada enemmän äijää maalille, näki Rantanen.

Kamppailussa Jani Hakanpää (Ducks) ja Joonas Donskoi (Avs) eivät päässet tehopisteille.

Roope Hintz loistavassa NHL-vireessä

Dallas Starsin hyökkääjä Roope Hintz on avannut NHL-kautensa väkivahvasti.

Varhain maanantaina Suomen aikaa Stars voitti kotonaan Nashville Predatorsin maalein 3-2. Hintz (1+2) oli mukana kaikissa kotijoukkueen maaleissa.


Kauden maalitilinsä Hintz avasi toisessa erässä. Hänen laukauksensa lirui Predators-maalivahti Juuse Saroksen jaloista maaliin. Osuma syntyi ylivoimapelissä. Hintzin saldo kahdesta ottelusta on 1+4.

Myös Preds-hyökkääjä Mikael Granlund pääsi maalin makuun. Hän teki vierasjoukkueen jälkimmäisen maalin taitavalla ilmaohjauksella.

Dallas on voittanut molemmat ottelunsa, ja maaliero on vakuuttava +8. Nashvillella on kaksi voittoa ja kolme tappiota.

PASI TUOMINEN