Jarmo Kekäläinen yritti saada Patrik Laineen jo NHL-varaustilaisuudessa 2016

Jarmo Kekäläinen ja Patrik Laine ovat vihdoin samassa NHL-organisaatiossa, mutta voimien yhdistäminen olisi voinut tapahtua jo viisi vuotta sitten.

Vuoden 2016 NHL Draftissa Kekäläisen johtamalla Columbus Blue Jacketsilla oli kolmas varausvuoro. Toronto Maple Leafsin tiedettiin varaavan Auston Matthewsin ykkösenä, ja toisena menisi Laine. Toinen varausvuoro oli Winnipeg Jetsin.

Kekäläinen, Columbuksen GM, myöntää, että hän pyrki ostamaan toisen varausvuoron Jetsiltä saadakseen Laineen joukkueeseensa.

– Todellakin, todellakin yritimme. Yritimme aivan hemmetisti, Kekäläinen sanoi kanadalaismedia Sportsnetin podcastissa.


Vaihtokauppa ei onnistunut. Laine päätyi Jetsiin, ja Columbus varasi Pierre-Luc Dubois’n. Viime lauantaina samaiset pelaajat näyttelivät pääosaa suuressa kaupassa. Dubois siirtyi Jetsiin, Laine ja Jack Roslovic Columbukseen.

– Meillä on ollut Patrikin kanssa jo hyvät keskustelut jatkosopimuksesta. Meillä on sama tavoite eli pitkäaikainen yhteistyö. Patrik alkaa vasta saavuttaa potentiaaliaan, ja hänestä on tulossa yhä kokonaisvaltaisempi pelaaja, arvioi Kekäläinen.

Laine debytoinee Columbus Blue Jacketsissa ensi viikolla.

Olli Juolevi teki ensimmäisen NHL-maalinsa

Myös Olli Juolevi varattiin NHL:ään kesällä 2016. Ensimmäinen NHL-maali tuli kuitenkin vasta nyt.

Vancouver Canucksia edustava Juolevi, 22, osui varhain Suomen aikaa tiistaina ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan. Canucks voitti maalein 7-1.


Osuma syntyi ottelun kolmannessa erässä ja muutti tilanteeksi 6-1. Puolustaja Juolevi ampui hyökkäysalueen aloituksen jälkeen, ja kiekko löysi tiensä ohi Senators-maalivahti Matt Murrayn. Murray on kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Pittsburgh Penguinsista.

Juolevi sai valinnan ottelun kolmostähdeksi. Ykköstähdeksi valittiin joukkuetoveri Brandon Sutter (3+0).

Vancouver varasi Juolevin NHL:ään vuonna 2016 koko draftin viidentenä. Loukkaantumisten ja pelillisten haasteiden vuoksi NHL-ura on alkanut vasta tällä kaudella.

Ensimmäinen Sutter-hattutemppu 30 vuoteen

Legendaarinen Sutterin NHL-suku sai uuden hattutemppuilijan maanantaina. Canucksin Brandon Sutter, 31, iski kolme maalia.

NHL:n historiassa Sutterin suvun jäsenistä kuusi on tehnyt hattutempun. Brian Sutter on ollut ahkerin seitsemällä. Brandonin isä Brent Sutter teki urallaan kuusi hattutemppua. Tempussa ovat onnistuneet myös Darryl, Rich ja Duane.


Edellisestä Sutterin tekemästä hattutempusta ehti kulua 30 vuotta. Myös Brandonilla kesti kauan ennen kuin homma onnistui.

– Eihän siinä mennytkään kuin 13 vuotta, nyt tuntuu itse asiassa aika hyvältä. Voitosta sai koko joukkue lisää itseluottamusta, Brandon Sutter sanoi lehdistötilaisuudessa.

PASI TUOMINEN