Kuopion kaupunginteatterissa suurmusikaalin ensi-ilta siirretty ensi vuodelle

Kuopion kaupunginteatterissa suurmusikaalin ”Huomenna minä lähden” ensi-ilta siirtyy vuodelle 2022.

Kari Heiskasen ja Mika Paasivaaran teoksen uusi ensi-ilta-ajankohta on syyskuussa 2022.

Musikaalia on valmisteltu pitkään ja se on suuri taloudellinen ja tuotannollinen ponnistus. Esitykset tarvitsevat yleisönsä ja koronapandemia vaikuttanee vielä syksylläkin, vähintäänkin epävarmuutena, joka ei nopeasti hälvene.

Teatterin tämän talven ja kevään ensi-illat harjoitellaan valmiiksi ja esitetään yleisölle heti, kun mahdollista. Kun kokoontumisrajoitus on 20 henkilöä, esittäminen ei ole mahdollista. Teatterilla on viranomaisten suositusten mukaisesti toimivat turvajärjestelyt, väljät tilat, tehostettu hygienia, maskisuositus, joten olemme valmiina esittämään heti, kun epidemiatilanne sen sallii.

Syksyn ja tulevan kauden ohjelmistoa täydennetään tuotannoilla, jotka julkistetaan huhtikuussa, kuten muukin syyskauden ohjelmisto.

Tärkeä osa teatterin tekemisestä puuttuu tällä hetkellä, eli yleisö.

– Harjoittelemme ja rakennamme uutta lähes normaaliin tapaan, koska yhtään tuotantoa ei ole peruttu. Valmistaudumme parempaan aikaan, ja kunhan se koittaa, tarjoilemme yleisöllemme ennennäkemättömän hienoa teatteria, Kuopion kaupunginteatteri kertoo tiedotteessaan.

Seinäjoen kaupunginteatteri: Humiseva harju

Seinäjoen kaupunginteatteri valmistautuu klassikkotragedian ”Humiseva harju” ensi-iltaan normaalisti, vaikka yleisöensi-ilta jo siirrettiinkin viranomaisrajoitusten vuoksi eteenpäin.

Voimassa olevien viranomaisrajoitusten mukainen, yleisön sisäänpääsyn mahdollistava Humisevan harjun ensi-ilta on torstaina 11. helmikuuta. Seinäjoen kaupunginteatterin joka osastolla valmistellaan näytelmän ensi-iltaa normaalisti.

Seinäjoella nähdään brittiläisen Jo Cliffordin dramatisoima Humiseva harju. Näytelmän on suomentanut Ville Koskivaara ja sen ohjaa teatterin taiteellinen johtaja Pauliina Salonius. Tragedia on Saloniuksen ensimmäinen ohjaus Seinäjoen kaupunginteatteriin.

– Minua on aina kiehtonut näyttämöllä ihmismielen hyvyys ja pahuus, niiden yhteenkietoutuneisuus. Inhimillinen hyvä ja inhimillinen paha ovat alati muuttuvia määreitä.

Tragedian rooleissa nähdään Heidi Ajanto (Cathy), Jussi Jätinvuori (Heathcliff), Mari Pöytäälaakso (Nelly) sekä Esa Ahonen, Jani Johansson, Mia Vuorela, Heikki Vainionpää, Ville Orttenvuori, Henna Sormunen ja Jukka Puronlahti. Lapsiroolissa vuorottelevat Viljami Käpyaho ja Konsta Niemelä.

Rauman teatterissa yt-neuvottelut

Yleisötilaisuuksia koskevien rajoitusten jatkumisesta johtuen Rauman teatteri on aloittanut yt-neuvottelut.

Rauman teatterin toimitusjohtaja Harri Natusen mukaan neuvottelujen tavoitteena on välttää lomautukset työtehtävien väliaikaisilla muutoksilla.

– Pandemian aiheuttamat rajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa 23. helmikuuta asti, mikä tarkoittaa meidän kohdallamme sitä, että kevään esityskausi alkaa aikaisintaan 5. maaliskuuta. Nyt aloitettavilla yt-neuvotteluilla varaudumme siihen mahdollisuuteen, että Lounais-Suomen aluehallintovirasto päättää jatkaa rajoituksia myös nyt voimassaolevan päätöksen jälkeen.

Lähteet: Kuopion, Seinäjoen ja Rauman teattereiden tiedotteet