NHL: Juuso Välimäki luottopelaajana, Artturi Lehkoselta mestarillinen maali

Jääkiekkoilija Juuso Välimäki tekee odotettua läpimurtoa NHL:n Calgary Flamesissa.

Loukkaantumiset ovat hidastaneet nuorta puolustajaa, mutta nyt jälkeä syntyy. Tuoreella NHL-kaudella Välimäki on noussut Flamesin luottopelaajiin.

Varhain tiistaina Suomen aikaa Välimäki esiintyi jälleen hyvin. Flames voitti Winnipeg Jetsin 4-3 voittomaalikilpailun jälkeen.

– Minulla on ollut paljon huonoa onneakin, mutta yleisesti ottaen yritän vain tehdä oikeita asioita. Tänään tuntui todella hyvältä. Teen vain sitä, mitä minulta odotetaan eli pelaan omaa peliäni. Nautin pelaamisesta nyt, Välimäki kertoi lehdistötilaisuudessa.


– Voitto oli nyt juuri sitä, mitä tarvitsimme. Varsinkin ottelun toisella puoliskolla pelasimme hyvin ja rakensimme momentumia. Jatkoajalla ottelu olisi voinut kääntyä kummalle joukkueelle tahansa. Voitto tuli meille, ja vain se merkitsee, lisäsi Välimäki.

Alkukauden Välimäki, 22, pelasi Liigaa Tampereen Ilveksessä. NHL-uralta on kasassa 32 ottelua.

Artturi Lehkonen ja upea NHL-osuma

Hyökkääjä Artturi Lehkonen pelaa väkevää kautta jääkiekon NHL:ssä. Sitkeänä taistelijana tunnettu Lehkonen teki Montreal Canadiensille tehot 1+1 maanantaisessa 6-2-kotivoitossa Vancouver Canucksista. Hän teki 2-0-osuman ja syötti Jeff Petryn viimeistelemän voittomaalin.


Lehkosen maali on mestarillinen. Hän karvasi alivoimapelissä kiekon vastustajalta, purjehti maalille ja toimitti kiekon Canucks-maalivahti Braden Holtbyn selän taakse. Ketjukaveri Jake Evans antoi kehut.

– Hieno pelaaja. Hän on nopea ja kantaa vastuunsa puolustuksessa. Kun hänelle avautuu maalintekopaikka, hän käyttää sen. Kova työntekijä, joka on vastustajille varmasti yksi liigan pahimmista, Evans sanoi lehdistötilaisuudessa.

Puolustaja Jeff Petry (2+1) oli hänkin tyytyväinen.

– Meillä on joukkueessa hauskaa, ja syvyyttä riittää. Pystymme pelaamaan niin nopeaa kuin fyysistä peliä, mutta nopeuteen luotamme aina. Kun määräämme tahdin heti alkuun, on vastustajan vaikeaa päästä peliin mukaan, Petry järkeili.

Eeli Tolvanen: ensimmäinen NHL-maali yli kahteen vuoteen

Jääkiekkoilija Eeli Tolvanen teki pitkästä aikaa maalin NHL:ssä. Tolvanen viimeisteli Nashville Predatorsille täysosuman Suomen aikaa varhain tiistaina. Nashville hävisi vieraissa Tampa Bay Lightningille 2-5.


Erik Haula antoi Tolvasen maaliin hyvän syötön. Maali on Tolvaselle NHL-uralla vasta toinen ja ensimmäinen yli kahteen vuoteen. Tolvanen lähti NHL:ään tehtyään hyvää jälkeä nuorten maajoukkueessa ja KHL:n Jokereissa, mutta NHL-ura on ollut toistaiseksi suuri pettymys.

Tolvasen ja Haulan joukkuetoveri Mikael Granlund jatkoi vahvasti ja teki maalin. Predatorsin maalivahtina pelasi Juuse Saros.

Kakko, Vatanen ja Kuokkanen koronaviruslistalla

New Yorkin seudulla koronavirustartunnat ja -altistumiset tuottavat mittavia ongelmia jääkiekon NHL:lle.

Maanantaina NHL tiedotti, että New Jersey Devilsin ottelut on lykätty. Lykkääminen koskee otteluita, jotka ovat otteluohjelmassa ajalla 1.–6. helmikuuta.


NHL:n koronaviruslistalla on jo kymmenen Devils-pelaajaa: muiden muassa Sami Vatanen ja Janne Kuokkanen. Devilsin kotipaikka Newark sijaitsee aivan Manhattanin kyljessä, Hudsonjoen länsipuolella.

Manhattanin jääkiekkoylpeys New York Rangers voitti Pittsburgh Penguinsin kotonaan 3-1. Rangersin Kaapo Kakko oli sivussa jouduttuaan NHL:n koronaviruslistalle.

Koronaviruslistalla olevat pelaajat eivät saa osallistua harjoituksiin ja otteluihin.

Connor Hellebuyck koki painajaisen

Virheitä sattuu parhaillekin. Sen sai kokea Winnipeg Jetsin Connor Hellebuyck, NHL:n paras maalivahti.

Varhain tiistaina Suomen aikaa Hellebuyck imaisi kiekon, jonka Calgary Flamesin Christopher Tanev oli lähettänyt omalta siniviivaltaan. Peliväline poukkoili maalivahdin kauhuksi verkon perukoille.


Viime vuonna Hellebuyck pokkasi Vezina Trophyn, joka annetaan vuosittain NHL:n parhaalle maalivahdille. Jets-valmentaja Paul Maurice tietää, ettei nyt nähty maali edusta Hellebuyckin torjuntataitoja.

– Se ei ollut mitään muuta kuin täysi onnenkantamoinen. Vastaavia harvoin näkee, mutta tätä tapahtuu joskus jokaiselle maalivahdille, Maurice sanoi lehdistötilaisuudessa.

Tuurimali osoittautui lopulta merkittäväksi. Flames voitti ottelun maalein 4-3.

PASI TUOMINEN