Jesse Puljujärvi vietti upean kahden maalin illan NHL:ssä

Jääkiekkoilija Jesse Puljujärven ahkera työnteko kantaa vihdoin hedelmää myös NHL:n pistepörssissä. Varhain keskiviikkona Suomen aikaa ”Pulju” teki kaksi maalia Edmonton Oilersille.

Maalit olivat Puljujärven ensimmäiset puolentoista vuoden Liiga-komennuksen jälkeen. Pulju haki uutta tulemista Oulun Kärpissä. Ottawa Senators -voiton ensimmäisen osumansa suomalainen teki väkevällä yksilösuorituksella.

– Ehkä tein pari vastaavaa Liigassa, en oikein muista, Puljujärvi virnisti lehdistötilaisuudessa.


Toinen osuma syntyi taitavalla ilmaohjauksella. Pulju pelasi jälleen ykkösketjussa Connor McDavidin ja Ryan Nugent-Hopkinsin kanssa.

– Toisessa maalissa tuli hyvä laukaus. Menin maalille ja yritin saada pienen ohjauksen aikaiseksi. Välillä pitää pystyä tekemään tuollaisiakin maaleja.

– Ketjullamme on välillä hyviä, välillä huonoja vaihtoja. Yritän vain pelata paremmin ja auttaa ketjukavereita. Täytyy pelata paremmin sekä ketjuna että joukkueena. Paljon on vielä asioita, joissa voimme olla parempia, arvioi Puljujärvi.


Edmonton Oilers voitti kotonaan Ottawa Senatorsin tuloksella 4-2.

Näin Pohjois-Amerikassa reagoitiin

Jesse Puljujärvi ei ole ilmiö ainoastaan Suomessa. Hän on keskeinen puheenaihe myös pohjoisamerikkalaisissa jääkiekkopiireissä.

Kahden maalin illan jälkeen media oli hereillä.

– Loistava peli hyökkäyksessä. Puljujärven ensimmäinen maali oli todellinen kaunokainen, ja toinen siisti ohjaus. Hänet valittiin ottelun ykköstähdeksi aivan ansaitusti, kirjoitti Edmonton Journal -lehti.


Yhdysvaltalainen uutistoimisto AP keskittyi kertaamaan Puljujärven mielenkiintoista taustaa. Pulju aloitti NHL:ssä vuonna 2016, mutta kävi välillä hakemassa puolentoista vuoden ajan vauhtia Liigasta ja Oulun Kärpistä.

– Puljujärvi ei ollut tehnyt NHL:ssä maalia yli kahteen vuoteen. Puljujärven ja Oilersin välit menivät julkisesti poikki, mutta myöhemmin yhteisymmärrys syntyi. Nyt on käynnissä uusi tuleminen, ja menestystä tulee, AP hahmotteli.


Oilersin päävalmentaja Dave Tippett tunnetaan kaverina, joka ulospäin vaikuttaa varsin jäyhältä. Suomalaispelaajasta hän on puhunut kuitenkin hyvin positiivisesti.

– En tiedä, mitä menneisyydessä tapahtui. Minä olen nähnyt vain todella hyvän pelaajan. Hän on iso kaveri, joka tykkää pitää hauskaa. Hän hymyilee alituiseen ja nauttii joukkuetoverien seurasta. Hän tuli joukkueeseen todella hyvällä asenteella, Tippett sanoi lehdistötilaisuudessa.

Jesse Puljujärvellä, 22, on NHL-uraltaan nyt 151 ottelua ja 41 tehopistettä.

PASI TUOMINEN