NHL: Patrik Laine vilttiketjussa, Auston Matthews maalipörssin kärjessä

Jääkiekkoilija Patrik Laine pääsi heti kovaan kouluun NHL-seura Columbus Blue Jacketsissa.

Laineen esitys ei miellyttänyt päävalmentaja John Tortorellaa NHL-kotiottelussa varhain tiistaina Suomen aikaa. Tortorella jätti Laineen Carolina Hurricanes -kamppailun toisessa erässä vilttiketjuun, eikä suomalainen enää päässyt kentälle.

Lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen Tortorella ei suostunut kertomaan vilttiketjukomennuksen taustoista tarkasti. Selväksi kuitenkin kävi, että kyseessä oli valmentajan tyytymättömyys Laineen pelaamiseen.

– Se (vilttikomennus) oli monen asian summa. Keskustelu pysyy kopissa, Tortorella sanoi lehdistötilaisuudessa.


– Pelaajan penkittäminen on viimeinen asia, jonka haluan tehdä. Mutta nyt vain tuntui, että se piti tehdä. Myös Dean Kukan piti penkittää, koska hänellä oli niin suuria vaikeuksia.

Laine, 22, siirtyi äskettäin Winnipeg Jetsistä Columbukseen suuressa pelaajakaupassa. Columbuksessa on takana nyt neljä ottelua ja kolme maalia.

– Minä ja “Patty” tulemme keskustelemaan. On iso asia oppia uuden joukkueen konsepti ja miten asiat täällä tehdään. On kyse ammattilaisen kurinalaisuudesta ja monesta muusta asiasta, Tortorella pyöritteli.

Blue Jackets voitti ottelun maalein 3-2. Voiton arvoisesti torjui maalivahti Joonas Korpisalo.

Jesse Puljujärvi pysyy otsikoissa

Jesse Puljujärveä jaksetaan ihmetellä Kanadassa, vaikkei hän tekisi tehopisteitäkään.

Puljujärvi pelasi jälleen mallikkaasti, kun hänen edustamansa Edmonton Oilers voitti NHL:ssä Ottawa Senatorsin vieraissa 3-1-tuloksella. ”Puljulla” on kauden 14 ottelusta viisi tehopistettä (3+2).


Oilers-valmentaja Dave Tippett oli tyytyväinen joukkueen esitykseen, mutta purnattavaa tuomareillekin riitti. Kun Tippett melskasi tuomarille, Puljujärvi seurasi tilannetta huvittuneena vaihtoaitiossa.

– Ei ole olemassa mitään, mikä ei saisi Puljujärveä hymyilemään, toimittaja Courtney Theriault twiittasi ja liitti telkkarista kuvaamansa lyhyen videon.

Twiitti keräsi muutamassa tunnissa satoja uudelleentwiittauksia ja liki 2 000 tykkäystä.

Oilersin maalivahti Mikko Koskinen sai huilivuoron Mike Smithin kuntouduttua. Smith onnistui mainiosti.


– Hän pelasi hyvin maalilla ja pelasi mailallakin hyvin. Vahva esitys häneltä. Koko joukkue pelasi todella vahvasti, valmentaja Tippett kiitti lehdistötilaisuudessa.

Auston Matthews NHL-maalipörssin kärjessä

Toronto Maple Leafsin supertähti Auston Matthews on loistavassa NHL-vireessä.

Ottelussa varhain tiistaina Suomen aikaa Toronto pelasi kehnosti, mutta pystyi kairaamaan 3-1-kotivoiton Vancouver Canucksista.

Matthews teki voittomaalin ja pidensi maaliputkensa kahdeksan ottelun mittaiseksi. Parempaan on NHL:ssä pystytty viimeksi 23 vuotta sitten: asialla oli Anaheim Ducksin Teemu Selänne, joka esitti 11 ottelun mittaisen maaliputken.


Maple Leafsilla on 13 ottelusta 10 voittoa. Matthews, joka on missannut yhden ottelun, on nakutellut 15 tehopistettä (11+4). Hän johtaa NHL:n maalipörssiä. Canucks-voitosta Matthews antoi ykköskehut maalivahti Frederik Andersenille.

– Hän oli ylivoimaisesti paras pelaajamme. Hän piti meidät torjunnoillaan mukana pelissä, kahdessa ensimmäisessä erässä meillä ei ollut mitään sanaa. Mutta joskus täytyy ottaa näitä rumia voittoja, Matthews sanoi lehdistötilaisuudessa.

PASI TUOMINEN