Kevin Lankinen ja Mikko Koskinen – NHL:n suomalaisvahdit huippuvireessä

Jääkiekon NHL:ssä maalivahti Kevin Lankinen torjui jälleen voiton arvoisesti.

Varhain keskiviikkona Suomen aikaa Lankisen edustama Chicago Blackhawks voitti Dallas Starsin vieraissa maalein 2-1. Lankiselle merkittiin otteluvoitto, 34 torjuntaa, syöttöpiste ja kakkostähden kunnia.

Ainoana Lankisen pystyi yllättämään Starsin suomalaishyökkääjä Roope Hintz, jonka tyylikäs rystyohjaus upposi ensimmäisessä erässä.


Lankinen on vakiintumassa Chicagon ykkösmaalivahdiksi. Hänellä on kaudelta viisi otteluvoittoa.

Stars-Blackhawks-kamppailu ratkesi jatkoajalla. Voitto-osumasta vastasi Pius Suter.

Kevin Lankinen arvostaa NHL-veteraaneja

Kevin Lankinen on saamassa NHL-uransa hyvään vauhtiin. Hän pitää kuitenkin päänsä kylmänä ja antaa krediittiä joukkueen kokeneemmille kasvoille.

– Kaikki lähtee johtajista. He ovat pelanneet NHL:ssä pitkään ja nähneet paljon, Lankinen sanoi viitaten Duncan Keithin ja Patrick Kanen kaltaisiin hahmoihin.

– He käsittelevät joukkuetta hyvin, ja minutkin toivotettiin nuorena kaverina tervetulleeksi. Heiltä oppii, miten ammattilaisen pitää toimia jäällä ja sen ulkopuolella. Vastaavaa ei voi oppia kirjoista!


NHL:n väliaikaisessa Central-divisioonassa Chicago on nyt voittanut kolme ottelua putkeen. Kaikkiaan voittoja on kaudelta kuusi.

– Kaikki ovat sitoutuneet joukkueeseen, ja alamme päästä vauhtiin. Ei ole väliä, onko ottelu vähä- vai runsasmaalinen, kunhan löydämme keinot voittaa. Joukkuepeli on aina tärkeintä, Lankinen alleviivasi lehdistötilaisuudessa.

Mikko Koskinen NHL-ykköstähtenä

Edmonton Oilersin NHL-maalivahti Mikko Koskinen nousi ottelun hahmoksi Ottawa Senatorsia vastaan.

Oilers taisteli vieraissa 3-2-voiton varhain keskiviikkona Suomen aikaa. Koskinen valittiin kamppailun ykköstähdeksi. Hän torjui 40 kertaa.


– Hän otti monta erinomaista torjuntaa hyvään aikaan. Hän pelaamisensa oli avainasemassa siinä, että kaksi sarjapistettä tuli, valmentaja Dave Tippett sanoi lehdistötilaisuudessa.

Kausi on ollut epätasainen niin Koskisella kuin koko Oilers-tiimillä. Edmontonilla on 15 ottelusta kahdeksan voittoa.

– Tietyt osa-alueet ovat todella hyvät, mutta joillain muilla tarvitaan kehittymistä. Emme todellakaan ole vielä valmis tuote. Nyt täytyy vain ottaa sarjapisteitä ja pysyä pelissä mukana, Tippett pyöritteli.

PASI TUOMINEN