NHL: Patrik Laine takaisin ykkösketjuun, Puljujärvi ja Koskinen sivussa, Mike Smith kimmastui

Jääkiekkoilija Patrik Laine pelasi NHL:ssä jälleen hyvin. Varhain perjantaina Suomen aikaa hänen edustamansa Columbus Blue Jackets voitti vieraissa Chicago Blackhawksin maalein 6-5.

Laine palasi joukkueensa ykkösketjuun ja kirjautti yhden syöttöpisteen. Jääaika tuli 20.23 eli enemmän kuin kenellekään muulle Jackets-hyökkääjälle.

Alkuviikosta nousi kohu, kun Columbuksen valmentaja John Tortorella komensi Laineen kesken ottelun vilttiketjuun. Asia on mitä ilmeisimmin käsitelty huolella joukkueen sisällä.

– ”Patty” pelasi todella hyvin tänään. Hän pelasi hyvin kiekollisena ja syötteli todella hyvin, vaikkei maaleja tehnytkään, Tortorella sanoi lehdistötilaisuudessa.


Maalivahti Joonas Korpisalo torjui voiton arvoisesti Jacketsin maalilla. Virkaveli Kevin Lankinen joutui kaivamaan kiekon kuusi kertaa verkosta, mutta kokosi toki 37 torjuntaakin.

Puljujärvi ja Koskinen syrjässä

Hyökkääjä Jesse Puljujärvi ja maalivahti Mikko Koskinen joutuivat syrjään Edmonton Oilersin NHL-miehistöstä koronavirusriskien vuoksi.

NHL lisäsi Puljujärven koronaviruslistalle. Hänen koronavirustestinsä tulos oli epäselvä, joten suomalaishyökkääjä listattiin varmuuden vuoksi.


NHL:n koronaviruslistalla olevat pelaajat eivät saa osallistua harjoituksiin ja otteluihin.

Koskinen jätettiin pois kokoonpanosta varotoimenpiteenä. Hän on saattanut altistua virukselle. Koskista ei kuitenkaan lisätty NHL:n varsinaiselle koronaviruslistalle.

Oilers hoiteli ilman suomalaisia ottelunsa hyvin. Varhain perjantaina Suomen aikaa Oilers voitti vieraissa Montreal Canadiensin puhtaasti 3-0.

Mike Smith ei tunne ikäkriisiä

Edmonton Oilersin NHL-maalivahti Mike Smith kuntoutui sairauslomalta pelikelpoiseksi ja avasi kautensa loistavasti.

Kausiavauksessaan maanantaina Smith otti voiton Ottawa Senatorista ja päästi vain yhden maalin. Varhain perjantaina Suomen aikaa hän pelasi uransa 40. nollapelin.


Smith täyttää maaliskuussa 39 vuotta. Lehdistötilaisuudessa toimittaja viittasi ikään ja sanoi Smithille, että ”eihän sinun pitäisi enää kehittyä”.

– Kuka niin sanoo? En ole todellakaan samaa mieltä, kimmastunut Smith vastasi.

– Joka päivä yritän kehittyä vain paremmaksi. Kausien välillä tehtiin paljon ja rajusti töitä paitsi maalivahtivalmentajan myös muiden ammattilaisten kanssa. Pelaan niin kauan kuin on draivia tulla paremmaksi, Smith latasi.

Piste per peli: Sebastian Aho

Jääkiekon NHL:ssä Dallas Stars on ajautunut tappiokierteeseen. Stars kaatui Carolina Hurricanesille kotikentällään maalein 3-5 varhain perjantaina Suomen aikaa.

Tappio oli Starsille neljäs perättäinen. Joukkueella on 11 ottelustaan viisi voittoa.


Roope Hintz teki Dallasille maalin, ja Sebastian Aho tehoili Canesille pisteet 1+1. Ahon kauden tehot ovat nyt 3+8 eli hän on tehnyt keskimäärin yhden pisteen ottelua kohden. Myös vierasjoukkueen Nino Niederreiter pelasi väkevästi.

– Viime kausi oli häneltä ehkä huti, mutta nyt hän pelaa taas paremmalla itseluottamuksella. Kun maaleja tulee, hän viihtyy kentällä vain paremmin. Paljon kunniasta kuuluu myös hyville ketjukavereille, Canes-valmentaja Rod Brind’Amour sanoi lehdistötilaisuudessa.

Suomalaisista pisteille pääsi myös Stars-puolustaja Miro Heiskanen (0+1). Starsin Esa Lindell ja Joel Kiviranta sekä Canesin Teuvo Teräväinen jäivät tehopisteittä.

PASI TUOMINEN