NHL: Teuvo Teräväinen nousukunnossa, Aleksander Barkov teki upean voittomaalin

Carolina Hurricanesin NHL-hyökkääjä Teuvo Teräväinen alkaa päästä tasolleen.

Varhain tiistaina Suomen aikaa Teräväisen edustama Carolina Hurricanes löylytti kotonaan Columbus Blue Jacketsin maalein 7-3. Teräväinen kahmi tehot 1+3. Sairastelu on muisto vain.

– Covidin jälkeen oli aika vaikeaa, väsyin todella helposti. Kestää vähän aikaa, ennen kuin kunto löytyy. Tänään oli oikeastaan ensimmäinen päivä, kun tuntui paremmalta, Teräväinen kertoi lehdistötilaisuudessa.


Hurricanesin alkukausi ei ollut loistokas, mutta nyt irtoaa. Viimeisin tulos merkitsi voittoputken venymistä kolmeen kamppailuun. Teräväisen ja Sebastian Ahon ketjukaverina tehoili Brock McGinn (2+2).

– Alkukaudella emme pelanneet niin kuin olisimme halunneet. Meidän oma pelimme on yksinkertaista. Pyrimme saamaan vastustajan tekemään kiekonmenetyksiä ja sitten ajamaan vastustajan alueelle. Tänään se meni aika hyvin.

– McGinn olisi hyvä missä tahansa ketjussa. Kuuma kaveri, joka tekee rajusti töitä, ja nyt tulee maalejakin, Teräväinen jutteli.


Columbuksen maalivahti Joonas Korpisalo sai viiden takaiskun jälkeen komennon vaihtoon. Hyökkäyspäässä Patrik Laine kirjautti yhden syöttöpisteen ja sai jääaikaa 18.52.

Hurricanes on voittanut kolme ottelua putkeen. Jacketsille tuli toinen perättäinen tappio.

Aleksander Barkov: loistava voittomaali

Kapteeni Aleksander Barkov johti NHL:ssä joukkojaan esimerkillisesti, ja Stanley Cup -mestarit joutuivat taipumaan.

Varhain tiistaina Suomen aikaa Barkovin kipparoima Florida Panthers voitti vieraissa Tampa Bay Lightningin maalein 6-4. Barkov teki voittomaalin, antoi yhden maaliin johtaneen syötön ja sai ottelun ykköstähden kunnian.


Voitto-osuma syntyi toisessa erässä. Barkov karkasi Tampa Bayn puolustukselta, suojasi kiekkoa loistavasti ja kieputti pelivälineen maalivahti Curtis McElhinneyn selän taakse.

Tehopisteille pääsi myös Panthersin Eetu Luostarinen, joka kirjautti syöttöpinnan.

Tampa Bay johtaa Central-divisioonaa, mutta enää pisteen erolla Floridaan, Carolina Hurricanesiin ja Chicago Blackhawksiin.

Jesse Puljujärveltä namusyöttö

Jesse Puljujärvi ja Mikko Koskinen pelasivat mallikkaasti NHL:ssä, mutta se ei riittänyt Edmonton Oilersille voittoon. Winnipeg Jets voitti maanantaisen vierasottelunsa maalein 6-5.

Maalivahti Koskinen tuli Mike Smithin tilalle vieraiden johdettua 4-1. Koskinen torjui 11 kertaa.


Vierasjohdon jälkeen Oilers ryhdistäytyi. Puljujärvi alusti hienolla poikittaissyötöllä 5-5-tasoituksen, jonka viimeisteli Ryan Nugent-Hopkins. Jets-kapteeni Blake Wheeler kuitenkin niittasi voittomaalin vieraille.

Oilersin päävalmentaja Dave Tippett näytti lehdistötilaisuudessa jäyhää naamaa.

– Suurin pettymys oli se, että pääsimme takaisin mukaan peliin, mutta menetimme sen uudestaan. Meillä oli paljon tekopaikkoja, mutta emme käyttäneet niitä hyväksemme. Nyt vain rivit kuntoon ja kohti seuraavaa matsia, Tippett sanaili.

Ottawa Senators otti ennätyksellisen takaa-ajovoiton

NHL:ssä Ottawa Senators on noussut ensimmäistä kertaa otteluvoittoon oltuaan vähintään neljän maalin tappiotilanteessa.

Varhain tiistaina Suomen aikaa Senators voitti vieraskentällä Toronto Maple Leafsin maalein 6-5. Leveimmillään Senators oli tappiolla 1-5. Sankarillisen suorituksen ykköshahmoksi nousi Jevgeni Dadonov, joka teki sekä 5-5-tasoituksen että jatkoajalla 6-5-voittomaalin.


Ottawa Senators aloitti NHL:ssä vuonna 1992. Vähintään neljän maalin tappioasemassa joukkue oli ollut 240 kertaa.

NHL-kaudella 2020-21 mikään muu joukkue ei ole noussut voittoon vähintään neljän maalin tappiotilanteesta. Viime kaudella vastaavia takaa-ajovoittoja nähtiin viisi.

Muutoin Senatorsin kausi on ollut odotetun hankala. Sesongin 17 ottelusta on vain neljä voittoa.

PASI TUOMINEN