LiigaPloki rikkoi lentopallon sarjamääräyksiä – liitto ottaa asian käsittelyyn

Taktikointi on puhuttanut viime aikoina poikkeuksellisen paljon lentopallon Mestaruusliigassa. East Side Media otti selvää viimeisimmästä kohusta.

Lentopallon Mestaruusliigassa koettiin keskiviikkona poikkeuksellinen ottelu. Pihtiputaan LiigaPloki jätti käytännössä kaikki avainpelaajansa pois vierasottelumatkalta.

Keskiviikkona LiigaPloki pelasi vieraissa LP Viestiä vastaan. Pöytäkirjaan joukkue merkitsi vain kahdeksan pelaajaa.

Ottelu päättyi Viestin 3-0-voittoon. LiigaPloki sai yhteensä vain 42 pistettä eli keskimäärin 14 erää kohden.


LiigaPloki antaa päätöksensä taustoista selvityksen. LiigaPlokin joukkueenjohtaja ja johtokunnan jäsen Martti Karjalainen oli vielä torstaina aamupäivällä vaitonainen.

– Meillä on tietyt omat juttumme, ja väärinkäsityksiäkin tuli. Onhan liigassa ollut vastaavia, Karjalainen kommentoi East Side Median toimittamalle lentopallosivustolle Lentopallo.infolle.

Karjalainen viittasi muun muassa äskettäiseen LP Kangasalan tapaukseen. Suomen cupin lopputurnaukseen valmistautunut joukkue lepuutti valtaosaa avainpelaajistaan vierasottelussa LP Viestiä vastaan. Kaikki pelaajat olivat toki ottelumatkalla mukana ja pukivat otteluun.


Torstaina keskipäivällä LiigaPloki antoi lyhyen tiedotteen.

– Tarkoituksemme ei ollut olla epäkunnioittava vastustajaa, Mestaruusliigaa tai yleisöä kohtaan. Pahoittelemme tapahtunutta ja otamme siitä opiksi, seuran puheenjohtaja Juha Jämsen ilmaisi.

Viime päivät ovat olleet LiigaPlokille vaikeat. Perjantaina seura tiedotti, että päävalmentaja Mikko Pesonen oli joutunut sairaalaan. Karjalainen kertoo Pesosen päässeen jo kotihoitoon.

– Hänellä oli keuhkoveritulppa. Ensin luultiin, että kyseessä ovat sappikivet, mutta tilanne olikin paljon pahempi.

LiigaPlokia valmentaa väliaikaisesti Valtteri Jääskeläinen, 24. Jääskeläisen alaisuudessa LiigaPlokilla on vierasvoitto Woman Volleysta ja keskiviikkona tullut erikoinen vierastappio Viestille.


Lentopallon Mestaruusliigan sarjamääräysten mukaan
joukkueella on oltava vähintään 10 pelaajaa pöytäkirjassa. Jos näin ei ole, asiasta on tehtävä Lentopalloliittoon selvitys sekä esitettävä toimenpiteet ja aikataulu, joilla tilanne korjaantuu.

Lentopalloliiton kilpailupäällikkö Jari Lankinen vahvistaa Lentopallo.infolle, että LiigaPlokin tapaus nousee asialistalle, koska Salon-ottelussa pelaajia oli pöytäkirjassa vain kahdeksan.

– Pääsarjaryhmä käsittelee asian kokouksessaan maanantaina 22. helmikuuta, Lankinen kertoo.

– Sanktioita on todennäköisesti tulossa, mahdollisesti sakot. Selkeää mallia tai esimerkiksi sakkotaulukkoa ei kuitenkaan ole.

Lentopallon Mestaruusliigan kaudella LiigaPloki nojaa vahvasti ulkomaalaisiin pelaajiin. Tyypilliseen avauskuusikkoon kuuluu neljä ulkomaalaispelaajaa.

Koko nelikko (Jaidyn Blanchfield, Lauren Matias, Jaelyn Keene ja Lindsey Calvin) oli poissa Salon-matkalta, samoin molemmat eniten pelanneet passarit (Taija Kaukoranta ja Sofia Lehto).

LiigaPlokilla ei ole tiettävästi loukkaantumisongelmia. Myöskään erityistä otteluruuhkaa sarjakuutosella ei ole. Runkosarjaotteluita joukkueella on vielä neljä jäljellä.