NHL: Kaapo Kähkönen teki seurahistoriaa, Niko Mikkola avasi maalitilinsä, Connor McDavid huimassa syöttövireessä

NHL:ssä Minnesota Wildin maalivahti Kaapo Kähkönen vietti nelinkertaisen juhlan varhain tiistaina Suomen aikaa. Wild voitti, Kähkönen pelasi ensimmäisen NHL-nollapelinsä, sai ykköstähden kunnian sekä paransi seuraennätystä.

Wild voitti Vegas Golden Knightsin 2-0-tuloksella. Kähköselle tilastoitiin 26 torjuntaa.

NHL-ottelu oli Kähköselle uran 18:s. Tulos merkitsi Kähköselle seitsemättä perättäistä voittoa. Se on Wild-tulokkaiden seuraennätys.

Kähkösen, 24, NHL-menestys ei tule tyhjästä, sillä hän on ollut Wildin organisaatiossa jo vuodesta 2018 lähtien. Viime kaudella hänet valittiin AHL:n parhaaksi maalivahdiksi.

Kausi on kulunut Wildilta muutenkin yli odotusten. Joukkueella on 23 ottelusta 14 voittoa, ja sijoitus läntisessä divisioonassa on kolmas.

Kähkönen: Hauskaa on ollut

Kaapo Kähkösestä, 24, on hyvää vauhtia kehittymässä yksi NHL-kauden maalivahti-ilmiöistä.

– Pelaaminen on tuntunut todella hyvältä, hauskaa on ollut. Kuulostaa varmaan tylsältä, mutta päivittäinen työ luo pohjan kaikelle, ja pieniä asioita on tehtävä oikein, Kähkönen sanoi lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.

Perusteet huippukunnolle luotiin AHL:ssä.

– Vuodet Iowassa olivat hienot. Tulin ensimmäistä kertaa ulkomaille pelaamaan. AHL:n jälkeen emme ole (maalivahtivalmentaja Freddy Chabotin kanssa) muuttaneet pelaamistani paljoakaan.

– Tällä hetkellä yritän keskittyä kärsivällisyyteen. Sen mukana tulee rauhallisuus. NHL on minulle uusi liiga, joten pelaamista pitää aina vähän soveltaa, Kähkönen kuvaili.

Niko Mikkola: ensimmäinen NHL-maali

Jääkiekkoilija Niko Mikkola on tehnyt ensimmäisen NHL-maalinsa. Mikkola osui St Louis Bluesille varhain tiistaina Suomen aikaa.

Mikkola vastasi avausmaalista kamppailussa San Jose Sharks – Blues. Ensimmäisessä erässä Blues piti kiekkoa hyökkäysalueella, ja siniviivalla pelivälineen saatuaan Mikkola tempaisi sen välittömästi kohti maalia. Laukaus yllätti Sharks-maalivahti Devan Dubnykin.

Ensimmäinen maali tuli Mikkolalle 21:nnessä NHL-ottelussa. Tältä kaudelta hänellä on 16 esiintymistä.

Blues ei pystynyt pitämään hankkimaansa johtoa. Sharks voitti 3-2 Evander Kanen tehtyä jatkoajalla voittomaalin Blues-maalivahti Ville Husson selän taakse.

Sharks katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa. Bluesille taas tuli toinen tappio perättäin.

Connor McDavid pikavauhdilla 30 syöttöpisteeseen

Edmonton Oilersin NHL-supertähti Connor McDavid vain kiihdyttää vauhtiaan pistepörssin kärjessä. Varhain tiistaina Suomen aikaa McDavid kuittasi kauden 30:nnen syöttöpisteensä.

McDavid ei ollut koskaan aikaisemmin päässyt 30 syöttöpinnaan kauden 27 ensimmäisessä ottelussa. NHL:n aktiivipelaajista nopeampaan vauhtiin on pystynyt vain Sidney Crosby kahdeksan kautta sitten (26 ottelua).

Oilersin historiassa ennätystä pitää Wayne Gretzky. Hän ehti 30 syöttöpisteeseen ennen 30 ottelun täyttymistä peräti yhdeksän kertaa.

Varhain tiistaina Oilers voitti kotonaan Ottawa Senatorsin 3-2. McDavid kirjautti tehot 0+2.

McDavid keikkuu NHL:n pistepörssin kärjessä 45 tehopisteellä (15+30). Kärkikolmikon täydentävät Patrick Kane (38) ja Leon Draisaitl (37). Tuotteliaimpana suomalaisena Florida Panthersin Aleksander Barkov on koonnut 27 pinnaa (8+19).

PASI TUOMINEN