Savo Volley esittäytyi ”vihaisena porukkana”, mutta varmistelemalla ei Suomen mestaruutta tule

Kuva: Savo Volley / Tapio Hartikainen

Lentopallon hallitseva Suomen mestari VaLePa pelasi karkeasti alle tasonsa Mestaruusliigan loppuotteluiden avauksessa. Savo Volley vei avausottelun torstaina erin 3-1.

VaLePa oli aivan ulalla ensimmäisen erän alussa ja suurimman osan neljättä erää. Libero Risto Ruoholalle kertyi peräti kuusi suoraa virhettä aloitussyötön vastaanotossa. Maajoukkuemies Sakari Mäkinen teki 16 pistettä, mutta rankka virhemäärä painoi hänen oman pelinsä jäätävään lukemaan -4.

Pielavedellä ensimmäisen ottelun jännitys näkyi epätasaisina suorituksina, mutta toki saatiin nauttia myös huippusuorituksista. Lopulta ottelun tärkeys näkyi enemmän VaLePan suorituksissa.

Janne Kangaskokko, VaLePan valmentaja, kehui voittajien asennetta rehdisti.

– Savo oli löytänyt oikean tunnetilan, vihainen porukka oli vastassa. Erityismaininta heille siitä. Jäätiin jalkoihin tunnetasolla myös, Kangaskokko sanoi lehdistötilaisuudessa.

Savo Volley pelasi erinomaisen aloitussyöttöpelin. VaLePan vastaanotto jäi irti verkosta, ja tuli useita palloja, joista joutui passaamaan joku muu kuin passari Mikko Esko.

Ottelun alkupuolella Savo-hakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu syötti neljä ässää peräkkäin. Lelu syötti kaikkiaan erinomaisesti ja merkkautti seitsemän läpisyöttöä.

Passari Feodor Ivanov antoi vastuuta Ojansivulle, joka kiitti kunniasta ja päätti hyökkäyksiä korkealla teholla. Myös Antti Siltala ja seitsemän torjuntapisteen Tommi Siirilä intoutuivat mallikkaaseen esitykseen.

VaLePa ei pystynyt painostamaan aloitussyötöillä savolaisten vastaanottoa. VaLePan pisteahnein hyökkääjä oli Romans Sauss. Aaro Nikula ja Sakari Mäkinen onnistuivat päättämään hyökkäyksiä kolmessa ensimmäisessä erässä. David Pettersson käytti tarjoutuneet paikat hyvin.

Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen tietää, minkä tasoinen joukkue vastassa on. Savossa ei leijuta voitosta huolimatta.

– VaLePaa vastaan ei varmistelemalla saavuteta yhtään mitään. Se on fakta, linjasi Tolvanen.

– Hyvällä ilmeellä lähdettiin liikkeelle. Ensimmäinen erä saatiin pitkälti Lelun syötöllä, mutta sen jälkeen alettiin pelata lentopalloa. Haluttiin antaa kaikkemme. Keskittymisellä ja aggressiivisuudella saatiin kolmas ja neljäs erä, Tolvanen kertasi.

Lauantaina pelataan toinen finaali Sastamalan Vexve Areenalla kello 17 alkaen. Koska pelataan kahdesta voitosta, on mestaruus katkolla Savo Volleylle.

Naisten loppuottelusarjassa kohtaavat LP Viesti ja Pölkky Kuusamo. LP Viesti voitti ensimmäisen kamppailun erin 3-1.