VaLePa ja Savo Volley virittivät jännityksen äärimmilleen

Kuva: Hannu Moilanen

Lentopallon Mestaruusliigan loppuottelusarjassa VaLePa ja Savo Volley etenevät täyteen kolmeen kamppailuun.

Lauantaina VaLePa tasoitti ottelusarjan tilanteeseen 1-1 kotikentällään Sastamalassa. Ottelu päättyi erin 3-1. Erät ratkesivat pistein 23-25, 25-17, 25-19 ja 25-21.

Savo Volley oli voittanut avausfinaalin kotonaan Pielavedellä 3-1.

Nuori hakkuri Aaro Nikula oli aivan hirmuisessa tikissä. Hän iski VaLePalle peräti 34 pistettä.

– Löydettiin tänään vastuunkantaja, Aarosta se vastuunkantaja kehkeytyi. Parannettiin omaa tekemistä jonkin verran eikä repsahdettu missään vaiheessa, VaLePa-valmentaja Janne Kangaskokko kuvaili.

Nikulan Savo-kollega Lelu Ojansivu oli joukkueensa pisteykkönen 13 pinnallaan. Savolaisjoukkueen valmentaja Timo Tolvanen totesi, että vääntö oli kova.

– Tässä kohtaa pitääkin olla. VaLePa oli tänään askeleen parempi torjunta-puolustuksessa ja hyökkäsi hyvin. Seuraavaan peliin pitää keskittyä. Mietitään kotimatkalla ja nuollaan haavoja, sanoi Tolvanen.

Kolmas ja ratkaiseva loppuottelu käydään tiistaina Pielavedellä.

Lähtökohtaisesti VaLePa ja Savo Volley ovat hyvin tasaiset joukkueet. Otteluvoitot ovatkin nyt 1-1 ja erät 4-4. Erikoisen sarjasta tekee toisaalta se, että yksittäiset erät ovat olleet kautta linjan epätasaisia. Keskimääräinen lopputulos on 25-19.

Kahdeksasta loppuotteluerästä vain yksi on ratkennut pienimmällä mahdollisella erolla eli kahdella pisteellä. Niin sanottuihin jatkopalloihin (yli 25 pisteen) ei ole menty kertaakaan.

Lauantaina pelattiin myös pronssiottelu. Kokkolan Tiikerit saavutti lentopallon SM-pronssia kaadettuaan Vantaa Ducksin erin 3-1. Pronssijoukkuetta valmentaa Mikko Keskisipilä.

Pronssit oli määrä ratkaista ottelusarjassa, mutta poikkeusolojen vuoksi päädyttiin yksittäiseen otteluun.

Lentopallon naisten Suomen mestaruuden vuosimallia 2021 otti salolainen LP Viesti. Viesti saavutti seurahistoriansa kymmenennen mestaruuden kukistettuaan finaalisarjassa Pölkky Kuusamon suoraan otteluvoitoin 2-0.