NHL: Joonas Donskoi ja Juuse Saros loistavat, Patrik Laine taas penkillä

Joonas Donskoi viilettää oivallisessa vireessä jääkiekon NHL:ssä. Lauantaina hänen edustamalleen Colorado Avalanchelle tuli kuitenkin kotitappio.

Vegas Golden Knights voitti Avsin maalein 3-2 jatkoajalla. Donskoi teki joukkueensa avausmaalin kauniilla laukauksella.

– Tiesimme, että Vegas on kova. Vaikeaa analysoida heti ottelun jälkeen, mutta tämä ei ollut parasta peliämme. Liikaa aikaa tuli vietettyä omassa päädyssä, Donskoi sanoi lehdistötilaisuudessa.

– En oikein tiedä, mikä ongelma oli. Emme ehkä pelanneet tarpeeksi fyysisesti. Kun vastustaja saa pyörityksen päälle, on jo liian myöhäistä. Pyöritykset pitää saada loppumaan saman tien.

Raahelaislähtöinen hyökkääjä Donskoi on ollut kaksi viime viikkoa loistava. Hän on tehnyt kahdeksaan viime otteluun 10 tehopistettä (6+4).

Juuse Saros Nashvillen takuumies

Nashville Predatorsin nousukunto jatkuu jääkiekon NHL:ssä. Varhain sunnuntaina Suomen aikaa Preds voitti vieraissa Chicago Blackhawksin.

Ottelu päättyi Nashvillen 3-1-voittoon. Suomalaispelaajat Juuse Saros, Mikael Granlund ja Eeli Tolvanen olivat hyvin esillä.

Maalivahti Saros torjui 29 kertaa ja ansaitsi ottelun kakkostähden kunnian. Vahvasti siirtohuhuihin liitetty Granlund teki maalin. Hyökkääjä Eeli Tolvanen merkkautti syöttöpisteen Predsin avausmaaliin.

Hyvää kautta pelaava Chicago-maalivahti Kevin Lankinen joutui nyt poistumaan askista hävinneenä. Lankinen torjui 31 kertaa.

Nashvillelle voitto oli neljäs perättäinen. Chicago on voittanut seitsemästä viime ottelustaan vain kaksi.

Sebastian Aho keräsi mainesanat

Sebastian Aho johdatti Carolina Hurricanesin maukkaaseen voittoon NHL:ssä. Varhain sunnuntaina Suomen aikaa kaatui hallitseva Stanley Cupin voittaja Tampa Bay Lightning.

Canes voitti kotihallissaan maalein 4-3. Aho teki voittajille yhden maalin ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön.

Aho valittiin ottelun kakkostähdeksi. Valmentaja Rod Brind’Amour on hyvillään Ahon esityksistä, mutta on toisaalta huolissaan poissaoloista. Loukkaantuneiden listalla ovat Teuvo Teräväinen, Petr Mrazek ja Vincent Trochek.

– Tuollaista pelaamista tarvitaan. Kunnes saamme kaikki takaisin pelikuntoon, muiden on otettava enemmän roolia. Hän (Aho) on totisesti tehnyt niin, Brind’Amour sanoi lehdistötilaisuudessa.

Tampa Bay johtaa NHL:n keskistä divisioonaa, mutta Canes kyttää nyt jo pisteen päässä. Kolmantena on Aleksander Barkovin kipparoima Florida Panthers.

Patrik Laine jälleen penkillä NHL:ssä

NHL:ssä Columbus Blue Jacketsilla alkoi tärkeä vieraskiertue lauantaina. Se käynnistyi onnettomalla esityksellä.

Divisioonajumbo Detroit Red Wings kaatoi Jacketsin kotihallissaan 3-1. Varsinkin avauserä oli vierailta kammottava. Detroit vei laukaukset kohti maalia 16-5 ja maalit 2-0.

– Miksi edes lähtisimme otteluun muulla kuin ammattimaisella asenteella? Ensimmäinen erä on mysteeri, Jackets-valmentaja John Tortorella töksäytti lehdistötilaisuudessa.

Tähtihyökkääjä Patrik Laineen teholama on yksi syy Columbuksen vaikeuksiin. Hän on tehnyt 15 viime otteluun ainoastaan yhden maalin.

Tortorella on reagoinut vahvasti Laineen otteisiin – niin nytkin. Vaikka Jackets oli lopussa vain kahden maalin tappiolla, valmentaja istutti Lainetta ratkaisuhetket penkillä. Suomalainen ei käynyt kentällä viimeisen viiden minuutin aikana.

PASI TUOMINEN