Pekka Rinteen vuoro tahdittaa Nashville Predatorsia NHL:ssä – Columbus lähellä kriisiä

Nashville Predatorsin lentokelit jatkuvat jääkiekon NHL:ssä. Varhain maanantaina Suomen aikaa tuli 3-2-vierasvoitto Chicago Blackhawksista.

Ottelussa koitti maalivahti Pekka Rinteen vuoro tahdittaa Predsin nousukuntoa. Rinne torjui 27 kertaa. Päätorjuntavastuun on tällä kaudella kantanut Juuse Saros.

Nashville suomalaisista pisteille pääsi Eeli Tolvanen (0+1). Mikael Granlund ja Erik Haula jäivät kiikaritehoille.

Voitto oli Nashvillelle viides perättäinen. Joukkueen alkukausi meni pahasti alle odotusten, mutta nyt Preds on kiinni pudotuspelipaikassa.

Aikaisissa otteluissa voittivat Washington ja Detroit. Suomen aikaa maanantain puolella päättyneissä otteluissa juhlivat Anaheim, New Jersey, Florida ja Nashville.

Tortorella: ”Mitä järkeä kysyä tuollaisia?”

NHL:ssä Columbus Blue Jacketsin vaikeudet jatkuvat. Jackets hävisi kahdesti perättäin alakastin Detroit Red Wingsille.

Wings voitti 3-1 ja sunnuntaina vielä 4-1. Ratkaisijaksi hankittu Patrik Laine on tehnyt 16 viime otteluun vain yhden maalin.

Päävalmentaja John Tortorellan työpaikka on vaakalaudalla. Temperamenttinen ja suorapuheinen Tortorella on viime aikoina esiintynyt lehdistötilaisuuksissa tavallistakin kulmikkaammin.

– Mitä järkeä on kysyä tuollaisia? Voi luoja, Tortorella äimisteli sunnuntaisia mediakysymyksiä.

– En ala kritisoida omia pelaajiani, se ei auta joukkuetta yhtään. Mutta kyllä me pelasimme surkeasti. Pelasimme vähän kovemmin kuin lauantaina, mutta peli ei lähtenyt kulkemaan, suostui ”Torts” kuitenkin analysoimaan.

Blue Jackets on hävinnyt neljä ottelua putkeen. Haasteet vain kovenevat, sillä seuraava vastustaja on hallitseva Stanley Cup -voittaja Tampa Bay Lightning.

Aaron Ekblad loukkaantui

Florida Panthersin NHL-tähtipuolustaja Aaron Ekblad loukkaantui pahasti sunnuntain kierroksella. Häneltä vääntyi vasen jalka tapaturmaisessa tilanteessa.

Ottelussa Dallas Starsia vastaan Ekblad ja Dallasin Esa Lindell tavoittelivat kiekkoa kulmassa. Kaksikko takertui hetkeksi toisiinsa, ja Ekblad menetti tasapainonsa. Vasen jalka jäi häijyn näköisesti vartalon alle. Ekblad vietiin paareilla kentältä.

Vamman vakavuus selviää tutkimuksissa. Ottelun jälkeen valmentaja Joel Quenneville osasi jo sanoa, että Ekblad tulee olemaan kauan pois tositoimista. Ekblad on NHL:n ykkösvaraus vuodelta 2014.

Florida voitti ottelun maalein 4-1 ja vahvisteli asemiaan pudotuspelikamppailussa. Dallas on viidestä viime ottelustaan hävinnyt neljä.

Kova NHL-tulokas: Jason Robertson

Hyökkääjä Jason Robertson kuuluu NHL-kauden kiintoisimpiin tulokaspelaajiin. Hän on tulokkaiden pistepörssissä toisena.

Sunnuntaina Robertson viimeisteli kauden kuudennen maalinsa. Syöttöpinnoja hänellä on kasassa 15 kappaletta.

Maaliskuussa Robertson on ollut erityisen kovassa kunnossa. Hän on 21 tehopisteestään tehnyt 15 (4+11) maaliskuun aikana.

Dallas Starsin historiassa vain kaksi tulokasta on aiemmin pystynyt vähintään 15 tehopisteeseen kalenterikuukauden aikana. He ovat Jere Lehtinen (16 pistettä, helmikuu 1996) ja Jussi Jokinen (15, maaliskuu 2006).

PASI TUOMINEN