Teemu Pukki 31 vuotta – parjatusta hyökkääjästä tuli Suomen jalkapallon ykköstähti

Suomen jalkapalloilun nykyinen ykköstähti Teemu Pukki on 31-vuotias. Uusi luku tuli mittariin tänään maanantaina 29. maaliskuuta 2021.

Pukin viimeisin uroteko näki päivänvalon sunnuntaina. Ukraina oli jo viemässä MM-karsintaottelun nimiinsä, mutta Pukki sijoitti rangaistuspotkusta 1-1-tasoituksen. Se jäi ottelun viimeiseksi maaliksi.

Maanantaina Pukki tapasi mediaa etälehdistötilaisuudessa ja vaikutti kohtuullisen tyytyväiseltä Ukraina-ottelun tulokseen. Hän kertoi myös tuntevansa itsensä ”nuorekkaaksi” ikävuosien kertymisestä huolimatta.

Hyökkääjä Pukin lahjakkuus on tiedetty aina. Ammattilaisura lähti kuitenkin liikkeelle takellellen (Schalke, Celtic). Vielä viitisen vuotta sitten kotkalainen oli yksi Suomen parjatuimmista jalkapalloilijoista.

Kunnon tulosta alkoi syntyä tanskalaisessa Bröndbyssä 2014 alkaen. Nyt maalitykki on ehdoton avainpelaaja niin Suomen maajoukkueessa kuin englantilaisessa Norwichissa. Parjaajat ovat vaienneet.

Suomella on alkaneista MM-karsinnoista kaksi tasapeliä (Bosnia ja Hertsegovina 2-2 sekä Ukraina 1-1). Pukki on tehnyt Suomen kaikki kolme maalia.

Pukin edustama Norwich hakee nousua Englannin ykköstasolle Valioliigaan. Asetelmat ovat hyvät, sillä joukkue johtaa kakkostaso Championshipia. Kaksi parasta nousevat Valioliigaan suoraan.

Suomi MM-karsinnoissa vuoden 2022 kisoihin

Suomen jalkapallomaajoukkueen keväiset MM-karsintaottelut ovat ohi. Molemmat kamppailut tuottivat tasapelipisteen.

Viime keskiviikkona Huuhkajat päätyi 2-2-tulokseen Bosnian ja Hertsegovinan isäntänä. Sunnuntain myöhäisillassa Suomi venyi 1-1-vierastasapeliin Ukrainan kanssa.

Kahden ottelun joukkueista ykkösenä on maailmanmestari Ranska, jolla on voitto ja tasapeli. Suomella ja Ukrainalla on molemmilla kaksi tasapeliä.

Bosnia ja Hertsegovina on pelannut vasta Suomi-ottelun. Kazakstan puolestaan avasi 0-2-kotitappiolla Ranskalle.

Jos aikataulu pitää, Huuhkajat jatkaa MM-karsintoja 4. syyskuuta kotona Kazakstania vastaan.