Kanadalaismedia: Jesse Puljujärvi on tekemässä massiivisen läpimurron NHL:ssä

Edmonton Oilersin NHL-hyökkääjä Jesse Puljujärvi vain parantaa menoaan. Harjoitusotteluiden kaudella ”Pulju” on ollut yksi tehokkaimmista pelaajista.

Ensimmäiset kolme vuotta Pohjois-Amerikassa olivat vaikeat, joten Puljujärvi palasi runsaaksi vuodeksi Liigaan ja Oulun Kärppiin. Hän palasi NHL:ään, ja hieman yllättäen Oilersiin, viime kaudeksi.

Kanadalaismedia Sportsnetin asiantuntijatoimittaja Mark Spector uumoilee, että uudella kaudella Puljulta nähdään yhä parempaa. Saumat ovat hyvät, koska suomalainen pelaa supertähti Connor McDavidin rinnalla.

– Puljujärvi on tekemässä massiivisen NHL-läpimurron. Hänestä voi tulla tarina, jollaisia NHL-päättäjät rakastavat, eli varoittava esimerkki siitä, että tekemättä jätetty pelaajakauppa voi olla se kaikkein paras, Spector kirjoittaa.

– On pieni ihme, että Puljujärvi on edelleen Oilersissa, kun otetaan huomioon, miten häntä kohdeltiin ensimmäisen stintin aikana. Sittemmin hän on oppinut käyttämään paremmin kokoaan ja laukaustaan, kuvailee Spector.

Puljujärvi debytoi NHL:ssä kaudella 2016-17. Hänellä on tilillään 194 NHL-ottelua (62 tehopistettä) ja neljä Stanley Cupin pudotuspeliottelua (2).

Roope Hintz lupaavassa vedossa

NHL:ssä Roope Hintzin, 24, on aika nousta aidoksi avainpelaajaksi Dallas Starsissa. Harjoitusottelussa Colorado Avalanchea vastaan hyökkääjä antoi näytön osaamisestaan hyvällä tekemisellä ja yhdellä maalilla.

– Hänhän lentää kaukalossa. Hän pelasi paremmin kuin odotin, ja hänen ajoituksensa oli todella hyvä. Hän näytti, miten loistava pelaaja hän on, Starsin valmentaja Rick Bowness sanoi lehdistötilaisuudessa.

Stars voitti Colorado Avalanchen 3-1. Kamppailussa Hintz pelasi paljon Joe Pavelskin ja Jason Robertsonin kanssa.

– Roope on todella nopea. Ja kun Joe on vielä pelaaja, joka tietää aina, missä pitää olla, on joukkueellamme etu, Robertson kuvaili.

Hintz debytoi NHL:ssä kaudella 2018-19. Hänellä on tilillään 159 NHL-ottelua (98 tehopistettä) ja 38 Stanley Cupin pudotuspeliottelua (21).

Jack Eichelin siirto edistyy

NHL:n tähtihyökkääjä Jack Eichelin tilanne on edelleen täysin auki. Siirtyminen Buffalo Sabresista toisaalle saattaa syntyä poikkeuksellisen järjestelyn avulla.

Eichelin ura ei jatkune Sabresissa, mutta pelaajakauppaa vaikeuttaa hänen terveydentilansa. Hän on menossa niskaleikkaukseen.

Jotkin kiinnostuneet NHL-seurat ovat jo jääneet Eichel-jahdista pois. Kanadalaismedia TSN:n asiantuntijatoimittaja Pierre LeBrun sanoo, että Sabres saattaa solmia ehdollisen kaupan jonkin muun NHL-seuran kanssa.

– Kukaan ei tiedä, miten Eichel pelaa palattuaan (niskaleikkauksesta). Sabres on myöntynyt siihen, että mahdollisessa kaupassa olisi jokin ehdollinen komponentti. Tämä on suuri edistysaskel, koska mahdollisen hankkijaseuran tilanne on turvallisempi, LeBrun sanoi TSN:n lähetyksessä.

Sabres varasi Eichelin NHL:ään koko draftin kakkosena vuonna 2015. Ykkösenä meni Connor McDavid Edmonton Oilersiin.

Zack Kassian loukkaantui tappelussa

NHL:n harjoitusottelussa Edmonton Oilers – Vancouver Canucks nähtiin kiihkeä tappelu varhain perjantaina Suomen aikaa. Sen tuloksena Oilersin Zack Kassian loukkaantui pahan näköisesti.

Kassian ja Canucksin Zack MacEwen myllyttivät kolmannessa erässä. Kassian joutui alakynteen ja paiskautui jään pintaan pää edellä. Isku oli valtava, sillä Kassianin kypärä oli irronnut.

Kassian makasi pitkään jään pinnassa, mitä ilmeisimmin tajuntansa menettäneenä. Hän pystyi ennen pitkää nousemaan ylös, ja hänet autettiin kaukalosta. Ottelun jälkeen hän oli kuitenkin jo pirteä.

– Näin hänet ottelun jälkeen. Hän oli hyvällä tuulella ja kertoili vitsejä, valmentaja Dave Tippett kertoi lehdistölle kamppailun jälkeen.

Vastustajajoukkue Vancouver Canucksin päävalmentaja Travis Green koki myötätuntoa.

– Todella rankkaa. Koskaan ei haluaisi nähdä kenellekään käyvän noin. Tällaista on jääkiekossa vaikeaa katsella, Green kommentoi lehdistölle.

Oilers voitti ottelun maalein 3-2. Kamppailun ainoa suomalainen, Oilersin Jesse Puljujärvi, jäi tehopisteittä.

Päähän kohdistuvien iskujen vaarallisuudesta puhutaan nykyisin valtavasti jääkiekossa ja muissa urheilulajeissa. Aivotärähdyksillä ja muilla päävammoilla, varsinkin toistuessaan, voi olla vakavat pitkän aikavälin seuraukset.